Et fokus på en bedre fremtid

I forbindelse med Transportministeriets/vejdirektoratets samkørsels kampagne sætter PinStop i oktober måned høj fokus på at opfordre jer alle til at køre sammen. For hvorfor køre hver for sig, når vi så mange alligevel skal samme vej? Ved at køre sammen gavner vi både miljøet, hinanden og trafikken. Vidste du, at du kan støtte alt dette og samtidig sænke dine egne transportudgifter? 

PinStop vil i oktober sætte særligt fokus i trekantsområdet Ringkøbing-Skjern-Videbæk, og vi håber at du vil lade dig inspirere til at overveje om det at køre sammen, kunne være en løsning for dig. Vigtigheden af kampagnens budskab spreder sig til hele Danmark gennem vejdirektoratets forskellige samarbejdspartnere.

Hvorfor skal vi køre sammen?

Det er et af de spørgsmål vi oftest modtager, da det at køre sammen i dag oftest bliver set som en hindring/begrænsning frem for at være noget fleksibelt og positivt. 
At køre sammen har mange positive fordele. Herunder listest et par af dem:

 Godt for miljøet
Færre biler på vejene betyder at der bliver udledt mindre Co2. Jo større koncentration af CO2 og andre drivhusgasser i atmosfæren, jo mindre varme slipper tilbage og ud af atmosfæren. Det er det, vi i daglig tale kalder drivhuseffekten.

Godt for hinanden
Vi lever i et moderne samfund hvor det at føle sig ensom eller alene, er en problemstilling som rammer mange mennesker. Undersøgelser fra 2020 viser at 380.000 danskere følte sig ensomme og tallet stiger år for år. Ved samkørsel kommer vi ikke til bunds med ensomheden, men køreturen kan være et åben rum for smalltalks og give hinanden en følelse af at blive set. Det er dejligt at dele livet på godt og ondt med andre mennesker og det kan bilen være et sikkert rum for.

Godt for Trafikken
Ved at køre sammen minimere vi antallet af biler som er på vejene. Derved forlænger vi vejenes holdbarhed og minimere trafikpropper/køer. Hvis vi i den lange bane når et mål om at 10% af alle bilejere i kommunerne skal benytte sig af PinStop, så sikre vi den spontane transport og åbner op for at folk med succes kan blaffe/tage på stop, når de skal fra A til B. 

Hvad gør PinStop?

I oktober måned sætter PinStop særligt fokus på at opfordre virksomhedernes ansatte til at overveje at køre sammen. Derfor har vi udstyret chefen med information og kage, og bedt ham tage på virksomhedsbesøg rundt i Ringkøbing, Skjern og Videbæk, hvor han forhåbentligt kan få lov til at fortælle nogle virksomheder nærmere om hvad PinStop kan gøre for dem og deres grønne regnskab. 

Også foreninger bliver sat i fokus, da det med PinStop er muligt for brugerne at donere en selvvalgt del af deres kørepenge til en valgfri forening. At køre sammen giver rigtig god mening for foreningernes medlemmer/brugere og er et område der kan gøres rigtig meget på. 

Kan du allerede nu sige, at du har en virksomhed eller forening som kunne være interesseret i en PinStop præsentation og kage, så er du mere end velkommen til at sende os en mail på jhn@pinstop.dk

I oktober måned vil man også kunne møde ansatte fra PinStop som facere i bylivet, hvor vi er klar til at fortælle alle der har lyst til at høre på os, hvordan PinStop adskiller sig fra andre samkørsels tjenester og hvordan vi nemt og sikkert kan gøre det at køre sammen til en naturlig del af hverdagen.